Varkentjes in de Modder-taart

door - 818 keer bekeken
1 uur 12 personen Varkentjes in de Modder-taart
Ingrediënten
  • 1 Taartbiscuit (van 20cm - zelf bakken of kopen)
  • 400 g melkchocolade
  • 250 ml slagroom
  • taartvulling (vb: botercreme, jam, vlaaifruit,....)
  • 250 g marsepein (of rolfondant - roze)
  • 15 kit-katkoekjes
Bereiding

Van te voren maak je alvast de varkentjes, hier is geen echte werkwijze voor, gewoon een beetje boetseren zoals op de lagere school vroeger.

Doe de slagroom in een pannetje en zet op een laag vuur. Blijven roeren tot het net niet kookt. Ondertussen de reep chocola in blokjes breken. Als de slagroom bijna kookt het vuur uit en in gedeeltes de blokjes chocola erdoor roeren. Goed roeren tot je een gladde massa hebt. Dit af laten koelen en dikker laten worden en af en toe roeren(duurt wel een poosje).

In de tussentijd je biscuit wat je al gebakken hebt in 2 lagen snijden, en je taart vullen met je vulling naar keuze. Hou je taart voorlopig nog even op een broodplank of andere ondergrond wat je makkelijk kan ronddraaien want de zijkanten afsmeren wordt dalijk een lekkere kliederboel. Breek alvast de kitkats in 2-en en leg ze klaar. Kijk hoe het is met het chocolademengsel, als hij ongeveer zo dik is als bijv. vla kun je de zijkanten gaan insmeren ermee. Gebruik een spatel of gewoon de achterkant van een mes. 

Als je de hele taart rondom hebt ingesmeerd ga je de kitkats er tegenaan plakken. Dit is een lastig klusje, de kitkats blijven nog niet genoeg plakken dus vallen af en toe om. Zet ze dan een heel klein beetje schuin zodat ze tegen je taart aan leunen. Als ze er allemaal omheen zitten doe je er snel een lint omheen en zet je ze allemaal mooi recht.

Als de rest van het choco mengsel nog net vloeibaar is giet je dit bovenop de taart. Let op, als het nog te dun is gaat het door de kitkats heen lopen!

Vervolgens zet je de varkentjes in de nog zachte chocolade en zet in de koelkast. Na een uurtje kun je de taart op een mooi bord zetten en serveren, eet smakelijk!

 
 
Rating
Score 4.7 - 3 votes

Om je beoordeling te plaatsen gebruiken wij cookies. Je cookies zijn momenteel uitgeschakeld, bekijk hier hoe je deze kan aanzetten.

Reacties

Om reacties te plaatsen moet je aangemeld zijn. Meld je hier aan of registreer je gratis!

Dit en nog vele andere recepten vind je op koken.snuffeltjes.be
Populaire recepten
Laatste reacties
Ads