Scampi Diabolique

door - 276 keer bekeken
35 minuten 2 personen Scampi Diabolique
Ingrediënten
  • 1 ajuin
  • 14 scampi's
  • 2 teentje knoflook
  • 1 rood spaans pepertje
  • 1 paprika (rood)
  • 2 tomaten (groot)
  • 1/2 glas cognac
  • 1 glas wijn (wit)
  • 4 dl room
  • 1 blik tomatenpuree
  • 1 sjalot
  • zout en peper
  • pili-pili
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
Bereiding

Ontvel de tomaten en paprika, snijdt deze vervolgens in blokjes. Snipper de uit, sjalot en knoflook fijn, vervolgens het pepertje fijnhakken. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal indien nodig.

Fruit de sjalot, de ui, paprika en pepertje in wat olie. Vervolgens de scampi's erbij om wat mee te kleuren in de pan. Daarna moet je deze flamberen. Blus dit met de witte wijn en laat het geheel lichtjes inkoken.

Haal de scampi's uit de pan en houd deze warm. Voeg vervolgens de room toe en laat het geheel inkoken tot deze wat dikker wordt.

Tomatenpuree en tomaat toevoegen, kruid wat bij met peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder en pilipili naar smaak. Leg je scampi's terug in de pan en laat deze even goed doorwarmen.

Hou je van erg pikante scampi diabolique, wees dan niet te zuinig met de pilipili of gebruik eventueel 2 pepertjes. Onmiddellijk serveren met pasta of rijst.

Rating
Score 4.0 - 1 vote

Om je beoordeling te plaatsen gebruiken wij cookies. Je cookies zijn momenteel uitgeschakeld, bekijk hier hoe je deze kan aanzetten.

Reacties

Om reacties te plaatsen moet je aangemeld zijn. Meld je hier aan of registreer je gratis!

Dit en nog vele andere recepten vind je op koken.snuffeltjes.be
Populaire recepten
Laatste reacties
Ads