Romige Kip Linguine

door - 252 keer bekeken
25 minuten 2 personen Romige Kip Linguine
Ingrediënten
  • 500 g linguine
  • 600 g kipfilets
  • 1 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 1 teentje knoflook (geplet)
  • 1 ajuin (fijngesneden)
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • 125 ml water
  • 300 ml room
  • 6 lenteuitjes
  • 100 g pecorino kaas
Bereiding

Verwarm olie, boter en look in een pan. Voeg de kip toe en bak deze lichtbruin aan beide zijden. Neem de filets uit de pan en snijd ze diagonaal in dunne plakjes. Hou ze warm in een afgedekte schaal.

Fruite de ui in de pan waar de de kip net in hebt gebakken. Voeg de verkruimelde kipbouillon en water toe en laat het geheel tot ongeveer de helft inkoken. Voeg de room, de lentuitjes en kaas toe en roer to de kaas smelt.

Ondertussen breng je een ketel water aan de kook, voeg de linguine toe, kook deze al dente en giet goed af.

Serveer in een diep bord, voeg de de kip toe en giet de saus er rijkelijk over.

Garneer met een vers blaadje basilicum.

Rating

Om je beoordeling te plaatsen gebruiken wij cookies. Je cookies zijn momenteel uitgeschakeld, bekijk hier hoe je deze kan aanzetten.

Reacties

Om reacties te plaatsen moet je aangemeld zijn. Meld je hier aan of registreer je gratis!

Dit en nog vele andere recepten vind je op koken.snuffeltjes.be
Populaire recepten
Laatste reacties
Ads