Risotto met Champignons en Kip

door - 140 keer bekeken
45 minuten 4 personen Risotto met Champignons en Kip
Ingrediënten
  • 80 g parmezaanse kaas
  • 400 g kipfilets
  • 2 el boter
  • 250 g champignons
  • 400 g rijst (Risotto)
  • 1 ajuin (groot)
  • 1 glas witte wijn
  • 3 el zure room
  • 15 dl bouillon (kip of groente)
  • 3 el peterselie (gehakt)
Bereiding

Een lekkere risotto!

De ui pellen en fijnsnijden. De boter smelten en de ui hierin glazig zacht fruiten. Het kippenvlees in blokjes snijden en meebakken. De champignons schoonmaken, in schijfjes snijden en in de pan doen. Al roerend al het vrijgekomen vocht laten verdampen. Haal het vleesmengsel dan uit de pan.

De rijst in de pan doen en blijven roeren tot om alle korrels een laagje vettigheid zit. Voeg een glas wijn toe. Zodra de wijn is opgenomen, roert u een soeplepel hete bouillon door de rijst. Laat deze onder voortdurend roeren op matig vuur koken. Voeg weer een soeplepel bouillon toe als alle vocht is opgenomen. Herhaal deze handeling ca. 20 min tot alle bouillon is toegevoegd en de rijst romig en al dente is. (Misschien heeft u niet alle bouillon nodig of juist wat extra). Roer het champignon-kipmengsel er met de laatste lepel bouillon door. Tot slot de pan van het vuur halen en de Parmezaanse kaas, de zure room en peterselie erdoor roeren. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Maak er een frisse salade bij. 

Blijf steeds bij je risotto.

Rating
Score 3.0 - 3 votes

Om je beoordeling te plaatsen gebruiken wij cookies. Je cookies zijn momenteel uitgeschakeld, bekijk hier hoe je deze kan aanzetten.

Reacties

Om reacties te plaatsen moet je aangemeld zijn. Meld je hier aan of registreer je gratis!

Dit en nog vele andere recepten vind je op koken.snuffeltjes.be
Populaire recepten
Laatste reacties
Ads