Een lekker snel gerechtje waar ook de kindjes van zullen smullen.
Kook je pasta naar keuze af. Bak de spekblokjes in een pan zonder vetstof toe te voegen. Als het spek gebakken is, laat je het uitlekken op keukenpapier. Voeg je de gesneden ui toe aan het spekvet en laat je dit hierin fruiten. Als de ui bijna gaar is, voeg je ook de look toe. Nu voeg je de witte wijn toe en dit laat je eventjes inkoken. Aan dit mengsel voeg je de erwtjes toe. Als de erwtjes gaar zijn, haal je pot van het vuur en voeg je nu de mascarpone toe. Laat deze al roerend smelten. Hou de saus warm, maar let op dat hij niet kookt indien je geschifte saus wilt voorkomen.
Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en dien dit samengeroerd op. Lekker met een glaasje wijn en een stukje stokbrood. Smakelijk.
Deze week geprobeerd, lekker zeg. Het zal zeker vaker op tafel komen bij ons. Exta tip: ik heb zelf nog een bakje champignonnen samen gebakken met de spekjes zodat er nog wat meer groenten in zaten, een aanrader.
Ik heb dit geprobeerd op het kerstfeestje bij ons op het werk en ik kreeg superveel complimentjes. Collega's wouden meteen dit receptje. Heerlijk.
Zeer makkelijk en snel klaar Het resultaat? OVERHEERLIJK!!! Zeker een dikke 10 op 10 waard!!!