Paprikakip

door - 97 keer bekeken
1 uur 4 personen Paprikakip
Ingrediënten
  • 1 kip (ca 1.2 kg)
  • 1 ajuin (grote)
  • 40 g vet
  • 1 tl paprikapoeder (mild of edelzoet)
  • 2 paprika's
  • 1 tomaat (grote)
  • 4 dl zure room
  • 2 tl bloem
Bereiding

Snijd de kip met vel in 10 à 12 porties. Snipper de ui en fruit hem in een pan glazig in het vet. Neem de pan van het vuur en strooi het paprikapoeder over de ui. Voeg de kip toe en bak het vlees enkele minuten op een hoog vuur. Draai het vuur laag, voeg wat zout toe en braad het vlees in een afgedekte pan op een laag vuur.

Verwijder de pitjes en zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in ringetjes. Hou een paar ringetjes apart voor de garnering. Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd hem in stukjes. Voeg paprika's en tomaat bij het vlees en smoor het geheel in de afgedekte pan. Roer af en toe om.

De kip kunt u het beste in het eigen kookvocht smoren. Voorkom dat de kip aanbrandt door wat water toe te voegen. Roer niet meer als de kip bijna gaar is, maar schud de pan wat heen en weer.

Roer de bloem door de zure room. Wacht tot het braadvocht is ingekookt, voeg de zure room toe en kook het geheel nog 4 à 5 minuten. Serveer met salade en nokedli.

Rating
Score 4.0 - 1 vote

Om je beoordeling te plaatsen gebruiken wij cookies. Je cookies zijn momenteel uitgeschakeld, bekijk hier hoe je deze kan aanzetten.

Reacties

Om reacties te plaatsen moet je aangemeld zijn. Meld je hier aan of registreer je gratis!

Dit en nog vele andere recepten vind je op koken.snuffeltjes.be
Populaire recepten
Laatste reacties
Ads