door - 163 keer bekeken
25 minuten 4 personen
Ingrediënten
  • 1 kg aardappelen
  • 350 g bloem
  • 2 eieren
  • melkerijboter
  • blauwe pruimen
  • paneermeel
  • suiker
Bereiding

1 kg geschilde aardappelen goed gaar laten koken. Aardappelen goed afgieten en goed pletten. 350 gr bloem op een kneedplank uitstrooien. 

De aardappelen op de kneedplank laten afkoelen. 2 eieren bijvoegen en alles goed met de handen mengen en kneden tot een geheel. Het mengsel met een deegrol uitrollen op de kneedplank en vierkantjes van ongeveer 12 cm op 12 cm uitsnijden. Op ieder vierkantje leg je een blauwe pruim, die je met wat suiker bestrooit. Je plooit het deeg dicht rond de blauwe pruim en je vormt een balletje. Je kookt deze knödel ongeveer 15 min in gezouten kokend water. Je smelt wat melkerijboter en voegt daar wat paneermeel en suiker toe. Je wentelt de knödel hierin. Klaar!

lekker met wat honing over.

Rating

Om je beoordeling te plaatsen gebruiken wij cookies. Je cookies zijn momenteel uitgeschakeld, bekijk hier hoe je deze kan aanzetten.

Reacties

Om reacties te plaatsen moet je aangemeld zijn. Meld je hier aan of registreer je gratis!

Dit en nog vele andere recepten vind je op koken.snuffeltjes.be
Populaire recepten
Laatste reacties
Ads