Kabeljauw en Paprika uit de Oven

door - 590 keer bekeken
30 minuten 4 personen Kabeljauw en Paprika uit de Oven
Ingrediënten
  • 800 g kabeljauwfilet (4 stukjes van 200g)
  • 1 ajuin (groot)
  • 2 paprika's (groen en rood)
  • 4 aardappelen (groot)
  • 1 teentje knoflook
  • tomatenpuree
  • 1/4 sap van een citroen
  • 1/2 tl suiker
  • 2 tl olijfolie
  • gemalen kaas
  • water
  • tijm
  • zout en peper
  • boter
  • witte wijn
Bereiding

Schil de aardappelen, snij ze in plakjes en kook deze gaar. Snij de ui in halve ringen en stoof ze glazig. Snij de paprika’s in reepjes en stoof ze aan. Snij de vis in blokjes en besprenkel met citroensap. Meng de tomatenpuree met de olijfolie en suiker en leng aan met water tot je een mooie gladde massa hebt. Kruid met peper, zout en tijm.

Vet de ovenschotel in met wat boter. Pers het teentje knoflook. Strooi de geperste knoflook uit over de bodem van de schotel. Leg vervolgens de uien in de schaal. Leg daarbovenop de gekookte aardappelschijfjes. Strooi vervolgens wat gratin kaas over de aardappelen. Leg op 3 na alle visblokjes op de aardappelen. Leg op de vis de paprikareepjes. Bestrijk de paprika’s met het tomatenmengsel. Strooi vervolgens nog een goede laag gratinkaas over de schotel. Leg de laatste drie visblokjes bovenop. Sprenkel wat witte wijn langs de randen van de schotel.

Dek de schotel af met zilverpapier. Zet de schotel 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Verwijder voor de laatste 5 minuten het zilverpapier en zet de gratineerstand aan.

schik de paprika's afwisselend groen en rood voor een mooi resultaat

Rating
Score 5.0 - 1 vote

Om je beoordeling te plaatsen gebruiken wij cookies. Je cookies zijn momenteel uitgeschakeld, bekijk hier hoe je deze kan aanzetten.

Reacties

Om reacties te plaatsen moet je aangemeld zijn. Meld je hier aan of registreer je gratis!

Dit en nog vele andere recepten vind je op koken.snuffeltjes.be
Populaire recepten
Laatste reacties
Ads