door - 574 keer bekeken
15 minuten 12 personen
Ingrediënten
  • 2 pak klop klop slagschuim
  • 12 el halfvolle melk
  • 250 g mascarpone
  • 1 pak Petit beurre koekjes
  • 6 el advocaat
Bereiding

Dit is een lekker dessertje wat ik op een kerstfeestje heb mogen smullen. Ik heb meteen besloten dat dit ook ons dessert met nieuwjaar en kerst zal worden. Het leuke aan dit toetje is dat het lekker licht is en ook heel snel klaar met eenvoudige producten. 

Hoe maken we dit feestelijke toetje.

Doe 2 zakjes klop klop in een kom en doe er de mascarpone bij. Hier voeg je 12 soeplepels halfvolle melk aan toe. Tot slot doe je er nog 6 soeplepels advocaat bij (indien je het sterker wilt voeg je nog extra soeplepels aan toe).

Dan klop je dit alles met de mixer voor zeker 5 minuten zodat het lekker luchtig wordt. Verkruimel de petitbeurre koekjes en leg een laagje koekjes op de bodem van de glaasjes. Hierna doe je het mascarponemengsel in de glaasjes en werk je vanboven af met koekjeskruimel. Laat de glaasjes 2 uur in de koelkast staan en smullen maar. 

Prettige Feesten alvast. 

Rating
Score 4.5 - 19 votes

Om je beoordeling te plaatsen gebruiken wij cookies. Je cookies zijn momenteel uitgeschakeld, bekijk hier hoe je deze kan aanzetten.

Reacties (1)

Om reacties te plaatsen moet je aangemeld zijn. Meld je hier aan of registreer je gratis!

  • woensdag, 19 december 2012 10:33 door tessa

    Ik heb dit geprobeerd op het kerstfeestje bij ons op het werk en ik kreeg superveel complimentjes. Collega's wouden meteen dit receptje. Heerlijk.

Dit en nog vele andere recepten vind je op koken.snuffeltjes.be
Populaire recepten
Laatste reacties
Ads